Pianodocent | Dirigent | Zang

Kerstconcerten 2018

Zondag 9 december 14.00 uur Corde et Animo Maria Hoop begeleiden aan de piano in Gemeenschapshuis De Robijn te Swalmen.

Zaterdag 15 december 15.00 uur Corde et Animo Maria Hoop begeleiden aan de piano in de Oranjerie te Roermond.

Zondag 16 december 14.30 uur Kerstconcert met Novi Cantus in de kerk van Ohé en Laak. (zie poster)

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Dinsdag 18 december 19.30 uur Zanggroep Switch dirigeren tijdens de kerstviering voor de bewoners van Leenderhof te Leende.

Woensdag 19 december 20.00 uur concert met Novi Cantus tijdens de kerstviering van de vrouwenbond van Maasbracht in de Spil te Maasbracht.

Vrijdag 21 december 19.30 uur concert met Novi Cantus i.s.m. Jeugdfanfare, Fanfare en Slagwerkgroep Roosteren in de kerk te Roosteren.

Maandag 24 december 20.30 uur met Zanggroep Switch de kerstviering opluisteren tijdens de avonddienst in de kerk te Leende.

Trots op onze zoon Koen waar ik mee mag samen werken tijdens de uitvoeringen van Switch en Novi Cantus, waar hij de pianist en ik de dirigent ben. Heel bijzonder om dit met je 15 jarige zoon al te kunnen doen. Vooral het kerstconcert van Novi Cantus op 16 december is erg bijzonder.  Onze dochter Jolien speelt hobo in het jeugdorkest waar we aan het einde van het concert samen een kerst-medley mee zullen uitvoeren.

Care & Culture

Wat is er mooier dan mensen verbinden door middel van muziek? Op vrijdag 16 november was de slotpresentatie van het 2e blok van mijn Care & Culture koor (20 kinderen en 20 ouderen) in Gulpen. De oudste Is 103 en de jongste 8. Een verschil van 95 jaar aan levenservaring. Een klein stukje tekst uit 1 van de liedjes die we gezongen hebben: “Samen is zingen veel fijner dan alleen. Het maakt je vrolijk, dat voel je meteen”. Na 6 keer samen oefenen, hebben we een mooie slotpresentatie weten neer te zetten met liedjes van vroeger en nu. Met mooie gedichten en verhaaltjes en solo optredens. En het mooie is, dat IEDEREEN heeft genoten!!!

Herstconcert Switch

Limburgse Koordagen 2018

In oktober heb ik weer deelgenomen aan de Limburgse Koordagen in de Oranjerie te Roermond.
Veel geleerd tijdens de workshops tijdens de dirigentendag op zaterdag.
De dag daarna met Novi Cantus en Reconnected deelgenomen aan een koor make-over, en weer wat meer te weten gekomen over koor regie. Erg interessant allemaal.
Daarna de Limburgse Koorschool Cantarella begeleid tijdens de koorwedstrijd waar ze de 2e prijs behaalden van het hele concours en een 1e prijs in de categorie kleine koren.
Kortom, een zeer geslaagd weekend.

Boeterepetiesje met Reconnected

Deelname aan Valkenswaard Volkoren met Zanggroep Switch

Aanstaande zondag, 24 juni, staat het centrum van Valkenswaard bol van de muziek. De 2e editie van Valkenswaard Volkoren barst om 13:00 uur los; 22 koren gaan van terras naar terras. Zanggroep Switch doet ook weer mee. Onze route:
13:00 uur: Sirtaki
14:30 uur: De Bel/De Sleutel
16:30 uur: Du Commerce
17:15 uur: afsluiting met samenzang van alle deelnemers en publiek.

Midzomerconcert Novi Cantus

Deelname aan Korenfestival in Nederweert met Zanggroep Switch

 

Concert met Novi Cantus bij Harmonie St. Caecilia op 9 juni 2018

 

Concert Reconnected op donderdag 7 juni tijdens het Zomerfestival Voerendaal

Zomeravond om zeven
Golf & Country Club Hoenshuis • Hoensweg 17 • Voerendaal • 19.00 uur • entree gratis • spijs en drank tegen betaling

Een heerlijke kans om te genieten op het terras van Hoenshuis! Zangvereniging Reconnected past perfect in het ‚groene’ plaatje en brengt meerstemmige muziek voor jong en oud, gezongen in diverse talen. Een verrassend en modern repertoire op een prachtige plek.