Pianodocent | Dirigent | Zang

Afrika in de Laurentiuskerk met Reconnected

VRIJDAG 14 JUNI 2024

Afrika in de Laurentiuskerk! in het kader van Zomer Festival Voerendaal

Laurentiuskerk • Kerkplein 37 • Voerendaal • 18.30 – 22.00 uur • entree vrije gift

Tijdens deze unieke avond in de Laurentiuskerk waan je je in Afrikaanse sferen en kom je met trommelgeluiden de kerk binnen! Kapelaan Sheril Dhason heet je welkom en na een korte inleiding van Detlef Schmitz van het Christendom in Afrika start een doorlopend programma van workshops en concerten. Kies voor een workshop van de Stichting Aman-Iman: Abakoula Argalaless en Fons Bus vertellen je graag over hun project in Niger. Abakoula zal daarnaast een theeceremonie leiden. Of kies de workshop door Marie-José Brounen en haar man Kelly (Taiamagroep Andreas). Zij hebben een project met name voor jongeren in Sierre Leone opgezet en nemen je mee in de Ubuntu-filosofie. Vanaf 20.15 uur zullen maar liefst zeven koren uit de gemeente Voerendaal Afrikaanse liederen ten gehore brengen, in de pauze speelt Abakoula een Afrikaans lied met trommel. Als fantastische afsluiter zingen, klappen, ritselen en hummen ze allemaal samen het lied ‘Africa’ van Toto. Een geweldige koorversie die je zal verbluffen, met een lekker Afrikaans hapje toe! I hear the drums echoing tonight, I bless the rains down in Africa.

Met medewerking van: The Young Voices Voerendaal, Tutta Musica Voerendaal,  Zangvereniging Reconnected,
Dameskoor Voerendaal, Jubilate Deo, Mannenkoor St. Remigius en Gemengd Zangkoor St. Caecilia Ransdaal.

Sorry, comments are closed for this post.