Pianodocent | Dirigent | Zang

Concert Ensemble Cochlea in De Kopermolen Vaals Zondag 7 april 2023 om 20.00 uur

Het ensemble Cochlea musiceert in wisselende combinaties op zondag 7 april a.s. in De Kopermolen. De vier musici genoten hun opleiding hoofdzakelijk aan het conservatorium van Maastricht. Pianiste Peggy Smeets en fluitiste Astrid Handels kennen elkaar al sinds hun studie aan het conservatorium Maastricht. Vele gezamenlijke concerten resulteerde in een onvoorwaardelijke vriendschap. Vriendschap en (oud) collega’s is ook hetgeen het huidige Cochlea met aanvulling van hoornist Loek Paulissen en saxofoniste Yvonne Verwijlen verbindt.
Tijdens de Corona-pandemie, toen de artistieke nood hoog was, stuitten zij op een aantal pareltjes van kamermuziek voor deze ongebruikelijke combinaties, hetgeen resulteerde in dit gevarieerd programma van Laat-Romantisch Franse, tot licht Argentijnse muziek. Uitgevoerd worden werken van o.a. Koechlin, Bonis, Piazolla, Poulenc en Peterson.

Sorry, comments are closed for this post.