Pianodocent | Dirigent | Zang

Music Movie Night 25 mei 2024

Reconnected wil zich regelmatig vernieuwen en staat open voor originele, muzikale initiatieven. Op zaterdag 25 mei 2024 organiseren ze hun jaarlijkse voorjaarsconcert, maar anders dan anders. Tijdens dit ‘Music Movie Night’-concert, o.l.v. Peggy Smeets, doorkruisen ze in drie blokken de twintigste eeuw muzikaal op filmgebied en brengen een scala aan liedjes ten gehore. Van Pink Panther tot James Bond, van Casablanca tot de Lion King. Aanstekelijke liedjes die u vast en zeker graag nog een keer hoort. 

U wordt ontvangen met een welkomstdrankje in het Royal Theater Heerlen / Filmhuis De Spiegel in Heerlen! Het is een concert voor jong en oud en samen met de fragmenten uit de verschillende films op het doek achter de muzikanten, een ware beleving. De presentatie is in handen van Rob Mennen. Het concert is in samenwerking met het Blazersensemble Zuiderwind, professionele musici uit Belgisch en Nederlands Limburg die tevens actief zijn in diverse orkesten en academies. Zij kleuren, onder andere, die avond de stomme zwart-wit film Cops uit 1922 met Buster Keaton muzikaal in. Houd de website en Facebookpagina van het koor in de gaten voor Sneak Previews. Want zoals Shrek het zingt is het koor een ‘Believer’ waardoor u er vast en zeker bij wilt zijn!

Tickets zijn verkrijgbaar via Filmhuis de Spiegel: https://tickets.filmhuisdespiegel.nl/shop/tickets-new.php?showid=4751

Aspergelunchconcert Ensemble Cochlea

Houd je van lekker eten en drinken, mooie muziek en een prachtige omgeving?
Dan is dit een concert om je vingers bij af te likken.

Concert Ensemble Cochlea in De Kopermolen Vaals Zondag 7 april 2023 om 20.00 uur

Het ensemble Cochlea musiceert in wisselende combinaties op zondag 7 april a.s. in De Kopermolen. De vier musici genoten hun opleiding hoofdzakelijk aan het conservatorium van Maastricht. Pianiste Peggy Smeets en fluitiste Astrid Handels kennen elkaar al sinds hun studie aan het conservatorium Maastricht. Vele gezamenlijke concerten resulteerde in een onvoorwaardelijke vriendschap. Vriendschap en (oud) collega’s is ook hetgeen het huidige Cochlea met aanvulling van hoornist Loek Paulissen en saxofoniste Yvonne Verwijlen verbindt.
Tijdens de Corona-pandemie, toen de artistieke nood hoog was, stuitten zij op een aantal pareltjes van kamermuziek voor deze ongebruikelijke combinaties, hetgeen resulteerde in dit gevarieerd programma van Laat-Romantisch Franse, tot licht Argentijnse muziek. Uitgevoerd worden werken van o.a. Koechlin, Bonis, Piazolla, Poulenc en Peterson.

Voorjaarsconcert met De Wiejerdzangers

Zaterdag 9 maart zijn De Wiejerdzangers uit St. Joost te gast bij het Meijels Mannenkoor.
Koen dirigeert en ik neem de pianobegeleiding voor mijn rekening.

Vriendendienst te Genhout met Benoe Geulle

Zondag 18 februari heb ik met Benoe Geulle de Vriendendienst in de St. Hubertuskerk te Genhout opgeluisterd.
Een mooie sfeervolle viering met aan de piano Koen Vroemen.

Kerst met Gemengd Koor Benoe Geulle

Op woensdag 20 december en vrijdag 22 december ga ik met Benoe Geulle en met Koen Vroemen aan de piano een tweetal kerstvieringen opluisteren. Dit zal in besloten kring zijn. Volgende jaar gaan we ons eerste openbare Kerstconcert geven.

Kerstconcert Novi Cantus 17 december 2023

Concert Novi Cantus Kaarsenfeest 15 december 2023 in Stevensweert.

Dit jaar mag ik met Zanggroep Novi Cantus uit Ohé en Laak het Kaarsenfeest in Stevensweert afsluiten in de R.K. Kerk om 21.30 uur. Mocht je het missen, niet getreurd. Op zondagmiddag 17 december om 14.00 uur brengen we hetzelfde programma nog eens in het Lakerhoes te Ohé en Laak. Op kerstavond wordt er een compilatie van het Kaarsenfeest uitgezonden op L1.

Concert met Mannenkoor de Wiejerdzangers St. Joost in Beegden

28 oktober 2023 Federatieconcert te Houthem-St.Gerlach met Gemengd koor Benoe Geulle

Zaterdag 28 oktober neem ik met gemengd koor Benoe uit Geulle deel aan het federatieconcert in de Holle Eik te Houthem-St.Gerlach, waar maar liefst 7 koren aan deelnemen. Aan de piano Koen Vroemen.