Pianodocent | Dirigent | Zang

Afsluiting seizoen met Reconnected

Deelname aan Openluchtconcert De Zank in Beegden met Zanggroep Novi Cantus Ohé en Laak.

Zondag 30 juni 2024
Aanvang: 13.30 uur
Gemeentepark aan de Kruisstraat in Beegden

Mannenkoor De Zank Beegden
Zanggroep  Novi Cantus  Ohé en Laak
Gemengd Koor  El Puente  Neeritter/Ittervoort
RoerMaas Muzikanten Roermond
DJ Peetex

Bij slecht weer gaat dit programma door in Gemeenschapshuis ’t Leuke in Beegden.

Eine Zôndig in Gäöl met Benoe Geulle

Afrika in de Laurentiuskerk met Reconnected

VRIJDAG 14 JUNI 2024

Afrika in de Laurentiuskerk! in het kader van Zomer Festival Voerendaal

Laurentiuskerk • Kerkplein 37 • Voerendaal • 18.30 – 22.00 uur • entree vrije gift

Tijdens deze unieke avond in de Laurentiuskerk waan je je in Afrikaanse sferen en kom je met trommelgeluiden de kerk binnen! Kapelaan Sheril Dhason heet je welkom en na een korte inleiding van Detlef Schmitz van het Christendom in Afrika start een doorlopend programma van workshops en concerten. Kies voor een workshop van de Stichting Aman-Iman: Abakoula Argalaless en Fons Bus vertellen je graag over hun project in Niger. Abakoula zal daarnaast een theeceremonie leiden. Of kies de workshop door Marie-José Brounen en haar man Kelly (Taiamagroep Andreas). Zij hebben een project met name voor jongeren in Sierre Leone opgezet en nemen je mee in de Ubuntu-filosofie. Vanaf 20.15 uur zullen maar liefst zeven koren uit de gemeente Voerendaal Afrikaanse liederen ten gehore brengen, in de pauze speelt Abakoula een Afrikaans lied met trommel. Als fantastische afsluiter zingen, klappen, ritselen en hummen ze allemaal samen het lied ‘Africa’ van Toto. Een geweldige koorversie die je zal verbluffen, met een lekker Afrikaans hapje toe! I hear the drums echoing tonight, I bless the rains down in Africa.

Met medewerking van: The Young Voices Voerendaal, Tutta Musica Voerendaal,  Zangvereniging Reconnected,
Dameskoor Voerendaal, Jubilate Deo, Mannenkoor St. Remigius en Gemengd Zangkoor St. Caecilia Ransdaal.

Zomers Zondag Amis Concert

ZONDAG 9 JUNI 2024

Zomers Zondag Amis Concert in het kader van Zomer Festival Voerendaal

Binnenplaats ‘t Auwershoes • Ransdalerstraat 41 • Ransdaal • 14.00 uur • entree gratis 

Neem aan de lange tafels plaats voor een heerlijk zomers buitenconcert op de mooie binnenplaats van ‘os Auwershoes’. Fanfare Les Amis Reunis Ransdaal onder leiding van Xavier Kuipers en de drumband onder leiding van Paul Erens verzorgen een mooi en afwisselend concert. Aangevuld met enkele filmmuziek nummers gezongen door Zangvereniging Reconnected onder leiding van Peggy Smeets. Genieten verzekerd!

Zomerconcert Novi Cantus

Middelburg Volkoren met Benoe Geulle

Op 1 juni ga ik met gemengd koor Benoe naar Middelburg. Samen met tientallen andere koren doet ons koor mee met Middelburg Volkoren, een jaarlijks terugkerend festival in de Zeeuwse hoofdstad. Op een groot aantal locaties vinden optredens plaats.
Er is flink gerepeteerd om met een behoorlijk divers en verrassend repertoire voor de dag te komen. 
Koen zal ons wederom begeleiden aan de piano.

Voor elk koor staan 2 optredens gepland, zodat er ook gelegenheid is om naar andere koren te luisteren.
Wij zingen om 14.00 uur op het Abdijplein en om 15.50 uur in de Koorkerk.
Tussendoor zullen we nog ergens een kort verrassingsoptreden verzorgen.
Op de Markt is een gezamenlijke afsluiting, het beloofd een hele  happening te worden!

We hebben er veel zin in en kijken er naar uit!

Music Movie Night 25 mei 2024

Reconnected wil zich regelmatig vernieuwen en staat open voor originele, muzikale initiatieven. Op zaterdag 25 mei 2024 organiseren ze hun jaarlijkse voorjaarsconcert, maar anders dan anders. Tijdens dit ‘Music Movie Night’-concert, o.l.v. Peggy Smeets, doorkruisen ze in drie blokken de twintigste eeuw muzikaal op filmgebied en brengen een scala aan liedjes ten gehore. Van Pink Panther tot James Bond, van Casablanca tot de Lion King. Aanstekelijke liedjes die u vast en zeker graag nog een keer hoort. 

U wordt ontvangen met een welkomstdrankje in het Royal Theater Heerlen / Filmhuis De Spiegel in Heerlen! Het is een concert voor jong en oud en samen met de fragmenten uit de verschillende films op het doek achter de muzikanten, een ware beleving. De presentatie is in handen van Rob Mennen. Het concert is in samenwerking met het Blazersensemble Zuiderwind, professionele musici uit Belgisch en Nederlands Limburg die tevens actief zijn in diverse orkesten en academies. Zij kleuren, onder andere, die avond de stomme zwart-wit film Cops uit 1922 met Buster Keaton muzikaal in. Houd de website en Facebookpagina van het koor in de gaten voor Sneak Previews. Want zoals Shrek het zingt is het koor een ‘Believer’ waardoor u er vast en zeker bij wilt zijn!

Tickets zijn verkrijgbaar via Filmhuis de Spiegel: https://tickets.filmhuisdespiegel.nl/shop/tickets-new.php?showid=4751

Aspergelunchconcert Ensemble Cochlea

Houd je van lekker eten en drinken, mooie muziek en een prachtige omgeving?
Dan is dit een concert om je vingers bij af te likken.

Concert Ensemble Cochlea in De Kopermolen Vaals Zondag 7 april 2023 om 20.00 uur

Het ensemble Cochlea musiceert in wisselende combinaties op zondag 7 april a.s. in De Kopermolen. De vier musici genoten hun opleiding hoofdzakelijk aan het conservatorium van Maastricht. Pianiste Peggy Smeets en fluitiste Astrid Handels kennen elkaar al sinds hun studie aan het conservatorium Maastricht. Vele gezamenlijke concerten resulteerde in een onvoorwaardelijke vriendschap. Vriendschap en (oud) collega’s is ook hetgeen het huidige Cochlea met aanvulling van hoornist Loek Paulissen en saxofoniste Yvonne Verwijlen verbindt.
Tijdens de Corona-pandemie, toen de artistieke nood hoog was, stuitten zij op een aantal pareltjes van kamermuziek voor deze ongebruikelijke combinaties, hetgeen resulteerde in dit gevarieerd programma van Laat-Romantisch Franse, tot licht Argentijnse muziek. Uitgevoerd worden werken van o.a. Koechlin, Bonis, Piazolla, Poulenc en Peterson.