Pianodocent | Dirigent | Zang

Curriculum

Mijn eerste pianolessen heb ik gevolgd bij Gaby Devies uit Born.
Na het behalen van mijn  HAVO diploma ben ik hoofdvak piano gaan studeren aan het conservatorium te Maastricht bij de Poolse muziekpedagoge Barbara Grajewska. Tijdens mijn studie is mijn passie voor het dirigeren van koren ontstaan en ben ik naast hoofdvak piano bijvak koordirectie bij Annie Jansen gaan studeren. Gedurende mijn studie ben ik begonnen met het begeleiden van koren en kreeg ik mijn eerste pianoleerlingen. Ook begon ik toen met het dirigeren van mijn eerste kinderkoor. Tijdens mijn studie heb ik in diverse ensembles gespeeld, waaronder in een Piano Trio met James Lawrence op cello en Guido Dieteren (van Guido’s Orchestra www.guidos.nl) op viool. Na mijn afstuderen in 1995 heb ik nog deelgenomen aan masterclasses piano van Willem Brons en Michael Davidson. Ook volgde ik toen nog pianolessen bij Tonie Ehlen.

Momenteel ben ik werkzaam als pianodocent en koordirigent.
Als pianodocent heb ik in de afgelopen jaren thuis een pianolespraktijk opgebouwd.
Regelmatig organiseer ik concerten waar mijn leerlingen voor het voetlicht treden.
Er wordt dan op verschillende niveaus gemusiceerd door zowel kinderen als volwassenen.

Als koordirigent ben ik momenteel werkzaam bij de gemengde zangvereniging Novi Cantus uit Ohé en Laak www.novicantus.nl, zangvereniging Reconnected uit Voerendaal www.reconnectedvoerendaal.nl en de stichting Tiba uit Nieuwstadt voor het project ‘t Passie Verhaol www.tpassieverhaol.com. Als pianiste ben ik verbonden aan het gemengd koor Corde et Animo uit Maria Hoop www.cordeetanimo.nl

In het verleden ben ik dirigent geweest van het kinderkoor van de St. Martinus parochie uit Beek, het kinderkoor van de Landricus parochie uit Echt, het kinderkoor van de St. Martinus parochie uit Holtum, gemengd koor St. Caecilia uit Ransdaal, het koor Chantez uit Oirsbeek, het Revuekoor van de Holtumse Revue, het gemengd zangkoor Poco Animato uit Roosteren, Zanggroep Switch uit Leende en Quartettverein Karken (D.).

Verder ben ik meerdere jaren de vaste pianiste geweest van het gemengd koor Sursum Corda uit Berg aan de Maas en van het mannenkoor St. Ceacilia uit Linne en de Limburgse Koorschool Cantarella. Zowel als dirigent en als pianiste heb ik diverse concertreizen naar het buitenland gemaakt.

Samen met Astrid Handels vorm ik sinds 1995 Cochlea : fluit – en pianoduo. Het repertoire dat we spelen varieert van Barokmuziek tot hedendaagse muziek.We verzorgen kamermuziekconcerten, als ook de muzikale omlijsting van o.a. huwelijksmissen.Samen hebben we lessen gevolgd bij Tonie Ehlen.

Sinds 2015 vorm ik samen met Astrid Handels fluit, Yvonne Van Wegberg saxofoon en Annemie Sluijsmans piano het Ensemble Four of a Kind. 4 dames musiceren in variabele bezettingen.

Met solozang draag ik regelmatig bij aan de muzikale opluistering van uitvaarten. 

Verder ben ik actief in het begeleiden diverse zangkoren en solisten waaronder Martin Hurkens en Marjon Lambriks.