Pianodocent | Dirigent | Zang

Gemengde Zangvereniging Novi Cantus Ohé en Laak

Zingen is heerlijk! Zingen ontspant en samen zingen verenigt mensen en brengt vreugde in het leven. Novi Cantus is opgericht in Ohé en Laak, maar is inmiddels een echt regiokoor geworden met ca. 40 leden in de leeftijd van 35 tot 75 jaar. Peggy Smeets is sinds augustus 1995 dirigent van het koor. Tijdens uitvoeringen worden ze begeleid door pianiste Jeanny Vergoossen.

 

Het koor is energiek, jong van hart, muzikaal, modern, kortom up to date. Er heerst een goede sfeer in het koor en door een dosis humor gecombineerd met hard werken worden de repetities een aangename bezigheid. Het repertoire is veelzijdig. Denk aan musical, film, anderstalig, klassiek, modern, pop, maar ook kerkelijk. Naast repetities worden regelmatig activiteiten ontplooid die de saamhorigheid binnen de groep hoog houden. Er vinden o.a. driedaagse concertreizen plaats die tot op heden altijd positief zijn ontvangen door de leden en hun aanhang.

Elk jaar wordt er in het voorjaar het “Nonnenvottenconcert” en in december een Kerstconcert georganiseerd waar verschillende koren uit de regio, solisten of de plaatselijke harmonie aan deelnemen. Door het jaar heen treden ze regelmatig voor het voetlicht bij andere verenigingen, luisteren missen op en geven concerten bij bijzondere gebeurtenissen.

Dit is in het kort een beschrijving van dit koor uit Ohé en Laak, een klein dorpje aan de maas in Midden Limburg.

Voor meer informatie: www.novicantus.net